MENU

Feestelijke start bouw voor jongeren met autisme en begeleiders

6 maart 2015
ABC Liendert

Woensdag 4 maart was de feestelijke start van het appartementengebouw Het Vogelnest in de wijk Liendert in Amersfoort. Een aantal kandidaat-bewoners metselde symbolisch het eerste muurtje van hun nieuwe onderkomen. Directeur de Alliantie regio Amersfoort Koos Koolstra “De jongeren die hier straks komen te wonen, zullen de wijk nog zien veranderen want in Liendert worden de komende jaren 200 nieuwe woningen gebouwd”. Wethouder Zorg en Wonen Fleur Imming  “Ik ben er trots op dat we hier een project waar wonen en zorg gecombineerd worden in collectief particulier opdrachtgeverschap weten te realiseren”.

Het Vogelnest
15 jongvolwassenen met autisme en hun begeleiders komen te wonen op de eerste twee woonlagen van Het Vogelnest. Ouders, bewoners en zorg-professionals geven samen vorm aan dit project en maken het mogelijk om begeleiding en ondersteuning voor jongvolwassenen met autisme op maat te kunnen bieden in een veilige woonomgeving.

Meer info
Meer informatie is te vinden op www.grasboomamersfoort.nl. Op de bovenste twee verdiepingen worden 9 sociale huurappartementen door woningcorporatie de Alliantie gerealiseerd. De verwachting is dat de nieuwbouw rond de jaarwisseling van 2015/2016 wordt opgeleverd.

Dit bericht hoort bij: ABC Liendert en omgeving
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.