MENU

Randenbroek Zuid volop in beweging

21 april 2015
Randenbroek Zuid

De wijk Randenbroek Zuid in Amersfoort is volop in beweging. Woningcorporatie de Alliantie start binnenkort met de bouw van deelplannen De Weide, De Houtwal en De Componisten in Randenbroek zuid. Hiermee wordt de laatste fase van het wijkvernieuwingstraject ingegaan. De woningen uit deelplan de Steeg worden op korte termijn opgeleverd aan de toekomstige bewoners.

Start bouw Weberstraat
Aan de Weberstraat wordt binnenkort gestart met de bouw van zestien koopappartementen. Eind december begon aannemer Dura Vermeer Bouw uit Hengelo al met de bouw van elf sociale huurwoningen en zestien vrije sector huurappartementen. In totaal komen hier 94 nieuwe woningen. Dit Weberstraatdeelplan, met projectnaam De Componisten, ligt aan de rand van Randenbroek Zuid en grenst direct aan de ecologische zone van de Vosheuvelbeek. Doordat er parkeerplekken gecreƫerd worden op het binnenterrein blijven de straten voor de woningen zoveel mogelijk vrij van verkeer. Zo komt de ecologische zone extra tot haar recht. In dit plan zijn nog eengezinswoningen en appartementen te koop met een vanafprijs van 192.000 euro.
Wijk Randenbroek Zuid
In Randenbroek Zuid komen in totaal ca. 275 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Voor een groot deel zijn deze woningen al gebouwd en bewoond. Volgens projectmanager Walter van de Veen van de Alliantie vinden steeds meer gezinnen hun weg naar Randenbroek Zuid: ,,Kopers zien steeds vaker de voordelen van wonen in een nieuwe wijk als Randenbroek Zuid. Het is een gewild gebied, vanwege de locatie, namelijk vlakbij het centrum, en vanwege de voorzieningen. Zeker nu de werkzaamheden van stadspark Elisabeth Groen, waar voorheen het Elisabeth Ziekenhuis stond, en Park Randenbroek verder vorm krijgen.”

De wijk Randenbroek is een ‘Amersfoort Vernieuwt’-wijk. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen en voorzieningen. De wijkvisie van Randenbroek Zuid is samen met bewoners tot stand gekomen.

Dit bericht hoort bij: Randenbroek Zuid
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.