MENU

Buurtactiedag Koppel Hoogbouw Amersfoort: een nette buurt is een prettige buurt

9 juni 2015
Buurtdag in De Koppel - Amersfoort Vernieuwt

Buurtbewoners uit de Koppel hoogbouwflats in Amersfoort hebben op zaterdag 6 juni de handen in één geslagen. Ze vierden de heropening van De Buitenkast Meridiaan en de opening van het nieuw ingerichte binnenterrein. Jongeren uit de buurt en kinderen van De Buitenkast hebben samen zwerfvuil opgeruimd. Als afsluiting van de dag is de heropening van de Buitenkast op de Meridiaan gevierd met een quiz, een goochelshow en een vuurspuwer act.

Nieuw ingericht binnenterrein met buurtmoestuin
De herinrichting van het binnenterrein tussen de Ringweg Koppel en Dierenriem heeft lang op zich laten wachten omdat de bodem vervuild bleek te zijn. Ondertussen is de grond schoon gemaakt en opnieuw ingericht met groen en speeltoestellen. Ook de tuintjes van de benedenwoningen zijn gesaneerd en opgeknapt. In samenwerking met 033 Groen is gestart met de aanleg van een buurtmoestuin op het grasveld tussen de flats aan Ringweg Koppel en Dierenriem. Kinderen mochten de eerste pruimenboom planten. In de buurttuin zijn er, naast een gezamenlijke tuin, strookjes grond die buurtbewoners zelf mogen gebruiken als moestuin. Aanmelden kan via 033groen@gmail.com.

Buurtdag Koppel aanleg moestuinGeslaagde dag
De jongeren uit de buurt hebben veel zakken vuil opgehaald. Er was een kraakwagen van de ROVA aanwezig voor het inzamelen van grofvuil uit de buurt. De buurtbeheerder heeft samen met buurtbewoners en jongeren hamburgers gebakken voor alle harde werkers. Het was een geslaagde dag met meer dan zestig kinderen, twintig jongeren en ruim dertig buurtbewoners.

Organisatie
Welzin (Buitenkast, jongerenwerk en sociaal werk), gemeente Amersfoort en de Alliantie hebben de dag gezamenlijk georganiseerd. De buurtactiedag is onderdeel van Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Dit bericht hoort bij: Buitenkast
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.