MENU

Hoogste punt Het Vogelnest aan de Wiekslag bereikt

22 juni 2015

Woensdag 17 juni bereikte aannemer Vreeswijk en Koebrugge het hoogste punt tijdens de bouw van het appartementengebouw ‘Het Vogelnest’. Opdrachtgever de Alliantie heeft een vlag in de top opgehangen en de bouwvakkers zijn in het zonnetje gezet. Met het bereiken van het hoogste punt is de Alliantie een stap dichter bij het realiseren van meer goede en betaalbare woningen en het verbeteren van de buurt.

Het complex  bestaat uit een woonblok met 9 sociale huurwoningen en 15 woningen en een gemeenschappelijke ruimte voor Stichting de Grasboom in Amersfoort. Dit is een wooninitiatief voor de huisvesting van jongvolwassenen met autisme. Het project is onderdeel van Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Hoogste punt Het Vogelnest aan de Wiekslag bereikt
De woningen worden waarschijnlijk eind 2015  opgeleverd. De Alliantie ziet ernaar uit om een passend en betaalbaar project neer te zetten op de locatie van het voormalige speeltuingebouw ‘Het Vogelnest’ aan de Wiekslag in Amersfoort. Een aantal bewoners van de gesloopte portieketageflats aan de Liendertseweg verhuist  naar de nieuwbouw in het complex ‘Het Vogelnest’ omdat zij graag in dezelfde buurt blijven wonen. De jongeren van stichting de Grasboom krijgen de kans om zelfstandig te wonen. Op de plek van de gesloopte portieketageflats komen 21 eengezinswoningen in de sociale huur.

Stichting Grasboom Amersfoort
De stichting biedt een passende woonvorm met ondersteuning voor jongvolwassenen met autisme (ASS). De samenwerking tussen Woningcorporatie de Alliantie en Grasboom Amersfoort biedt ontwikkelingskansen voor deze groep jongeren. Meer informatie is te vinden op www.grasboomamersfoort.nl.

Dit bericht hoort bij: ABC Liendert en omgeving
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.