MENU

Heropening Buurthuiskamer Kruiskamp woensdag 9 september

3 september 2015
BuurtHUISkamer Koppel

Op 9 september 2015 is de Buurthuiskamer in Kruiskamp officieel heropend door de directeur van Alliantie, samen met de kinderen die zijn betrokken bij het opknapproject. De opening werd feestelijk gevierd met de bewoners in de wijk. Er waren allerlei activiteiten voor kinderen en de vernieuwde buurthuiskamer kan door de bewoners worden ingewijd.

Herinrichting samenwerking kinderen en IKEA

De herinrichting van de Buurthuiskamer aan de Vasco da Gamastraat is gesponsord door IKEA. Op 26 juni jl. was de klusdag waarbij de hele inrichting van de Buurthuiskamer flink werd aangepakt. Hier gingen maanden voorbereiding aan vooraf, door de kinderen van de kinderwijkraad, ondersteund door IKEA en WELZIN. Door de kinderen zijn collages en wensenlijsten gemaakt. Op de klusdag was er een groep vrijwilligers vanuit IKEA aanwezig om alles op te bouwen en te decoreren.

IKEA heeft als een van de doelstellingen om duurzaam verantwoord te ondernemen. Het opknappen van de buurthuiskamer is een voorbeeld van de betrokkenheid van IKEA Amersfoort bij haar lokale omgeving en de bewoners.

Feestelijke opening

Naast de officiƫle opening werden allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld het knutselen met kinderen, voetballen met jongeren in de voetbalkooi en schminken. Er waren hapjes en drankjes voor en door bewoners. Ook de Buitenkast was extra lang geopend.

Buurthuiskamer: een fijn thuis

De Buurthuiskamer is een plek in de buurt waar alle bewoners welkom zijn, van jong tot oud. Er worden activiteiten georganiseerd door bewoners, mensen ontmoeten elkaar, kinderen krijgen hulp bij huiswerk en kleintjes kunnen er spelen. Of zoals een van de kinderen onlangs verwoordde: “De Buurthuiskamer is een fijn thuis!”

De Buurthuiskamer is een initiatief voor en door bewoners in de wijk, ondersteund door Alliantie, Gemeente Amersfoort en WELZIN.

Dit bericht hoort bij: Buurthuiskamer
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.