MENU

Bewoners Weberstraat ontvangen huissleutel

14 december 2015
Weberstraat

Alle bewoners van de nieuwe sociale huurwoningen aan de Weberstraat hebben vrijdag 11 december 2015 de sleutel van hun huis ontvangen. Familie F. El Idrissi-Zeddi ontving de eerste sleutel van Alliantie medewerker Wonen Overdrachtsteam Albertina Middelbos-van Wijk en zijn blij dat zij eindelijk hun droomplekje hebben gevonden!

De nieuwbouw aan de Weberstraat draagt bij aan het verbeteren van de buurt doordat er goede en betaalbare woningen bij komen. Twee oud bewoners van de Weberstraat, die te maken kregen met sloop van hun appartement, keren terug naar de nieuwbouw.

Weberstraat
Aan de Weberstraat komen in totaal 94 nieuwe woningen. De 16 vrije sector huurappartementen worden eind januari, begin februari opgeleverd. De appartementen worden binnenkort aangeboden via Woonvast Makelaars, www.woonvast.nl. Naast de huurwoningen zijn de 67 koopwoningen ook in aanbouw. Ze zijn bijna allemaal verkocht en worden in de loop van 2016 opgeleverd.

Anne Annemaschool
Op de locatie van het schoolgebouw komen 26 eengezinswoningen. Waarvan 15 sociale huurwoningen en 11 koopwoningen rond de € 225.000 v.o.n. De Alliantie verwacht  eind van het voorjaar van 2016 het schoolgebouw te slopen en direct daarna te starten met de bouw. Begin van het voorjaar van 2017 wordt de oplevering verwacht. Ongeveer 6 maanden voor oplevering, worden de sociale huurwoningen aangeboden via www.woningneteemvallei.nl. Op 16 december start de verkoop van de koopwoningen in buurtcentrum Het Klokhuis in Randenbroek. Meer informatie over de koopwoningen is te vinden op www.de-componisten.nl.

Randenbroek Zuid
In Randenbroek Zuid komen in totaal 279 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Voor een groot deel zijn deze woningen al gebouwd en bewoond. Met de realisatie van de woningen op de Anna Annemaschool locatie, wordt de vernieuwing van Randenbroek Zuid afgerond. De wijk Randenbroek is een Amersfoort Vernieuwt wijk. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. In een Sociaal Statuut Amersfoort Vernieuwt zijn afspraken vastgelegd voor bewoners die te maken krijgen met sloop van hun woning. Zo kunnen zij onder andere terugkeren naar de nieuwbouw in hun buurt.

Dit bericht hoort bij: Weberstraat
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.