MENU

Hostel Leger des Heils verhuist terug naar Hogekwartier

11 februari 2016
Jan Jans (Leger des Heils) en Koos Koolstra (de Alliantie)

Vanaf 16 februari 2016 verhuizen de bewoners van hostel Hirundo weer terug naar het Hogekwartier in Amersfoort. In het bijzondere gebouw aan de Sneeuwuil 1 biedt het Leger des Heils begeleiding aan 35 mensen met een verslaving. Dinsdag 9 februari ontving Jan Jans, directeur Leger des Heils Midden Nederland, officieel de huissleutel van Koos Koolstra, directeur de Alliantie regio Amersfoort.

Koolstra: ‘Wij vinden het onze maatschappelijke taak om betaalbare huisvesting voor kwetsbare groepen in de samenleving te realiseren. Mensen die niet zelfstandig kunnen wonen, maar daar hulp bij krijgen vanuit een instelling zoals het Leger des Heils’. Het hostel is onderdeel van het Hogekwartier.

Kijkje in het gebouw
Dinsdag 9 februari hebben meer dan 200 naaste (toekomstige) buren van het hostel Hirundo een kijkje kunnen nemen in het nieuwe gebouw. Zij hebben kennis gemaakt met de werkwijze van het Leger des Heils Amersfoort. Medewerkers van het Leger des Heils waren aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Hostel Hirundo
De begeleiding in het hostel is gericht op een zo volledig mogelijk herstel van het normale leven. Stabilisatie van verslaving en zorg voor de eigen leefomgeving zijn belangrijke doelen. Zo worden bewoners aangemoedigd weer voor zichzelf te koken en aan het werk te gaan. Een voorbeeld: bewoners van Hirundo zetten zich samen met de Alliantie in voor het schoonhouden van de omgeving van de appartementencomplexen aan de Horsten in de wijk Liendert. Binnen het hostel is 24 uur per dag, 7 dagen per week gespecialiseerde begeleiding aanwezig. Bewoners kunnen doorstromen van een kamer met eigen sanitair naar een inpandig appartementje, waar ze herkregen vaardigheden verder oefenen. Een volgende stap is dan (weer) zelfstandig te wonen in Amersfoort of daarbuiten.

Veld 1
Naast het hostel bestaat het blok uit 28 huurappartementen, 48 koopappartementen, 14  eengezinswoningen voor de verhuur en 7  bedrijfsruimten. In februari 2014 is gestart met de werkzaamheden en de eerste woningen en bedrijfsruimten, deze worden binnenkort opgeleverd. Alle 48 woningen zijn verkocht en het verhuurproces is in volle gang. Het aanbieden van de huurwoningen verloopt via www.woningneteemvallei.nl.

Hogekwartier

In samenwerking met de gemeente Amersfoort werkt de Alliantie aan het Hogekwartier. Deze nieuwe buurt verbindt straks de Amersfoortse wijken Liendert en Schuilenburg met elkaar. In totaal komen er circa 800 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. In januari is de bouw gestart van het zwem- en sportcomplex.

Dit bericht hoort bij: Nieuwbouw Hogekwartier
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.