MENU

Nieuwe huurappartementen aan de Weberstraat in gebruik

30 maart 2016
Huurappartementen Weberstraat

Afgelopen maand hebben de bewoners van de nieuwe appartementen aan de Weberstraat hun huissleutel ontvangen van de Alliantie. De 16 nieuwe vrije sector huurappartementen dragen bij aan het verbeteren van de buurt. Het project is onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt.

Aan de Weberstraat komen in totaal 94 nieuwe woningen. Er zijn nog een paar appartementen te huur, het actuele aanbod is terug te vinden via: www.woonvast.nl/huurwoningen. Alle sociale huurwoningen zijn sinds december 2015 verhuurd. Momenteel worden er 67 koopwoningen aan de Weberstraat gebouwd. Deze zijn bijna allemaal verkocht en worden in de loop van 2016 opgeleverd. Op de locatie van de Anna Annemaschool, aan de Verdistraat, realiseert de Alliantie extra woningen. Hier komen 11 koopwoningen en 15 sociale huurwoningen. De verwachting is dat de bouw in mei van dit jaar start.

Randenbroek Zuid
In Randenbroek Zuid komen in totaal 279 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Voor een groot deel zijn deze woningen al gebouwd en bewoond. De wijk Randenbroek is een Amersfoort Vernieuwt wijk. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. In een Sociaal Statuut Amersfoort Vernieuwt zijn afspraken vastgelegd voor bewoners die te maken krijgen met sloop van hun woning. Zo kunnen zij onder andere terugkeren naar de nieuwbouw in hun buurt.

Dit bericht hoort bij: Weberstraat
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.