MENU

Prijsvraag voor naam sportcomplex Hogekwartier

11 mei 2016
Amerena in de avond

Wie bedenkt de beste naam voor het sportcomplex Hogekwartier? Deelnemers aan de prijsvraag kunnen inzenden tot en met 30 mei 2016. In het Hogekwartier wordt een nieuw sportcomplex gebouwd. De sporthal en het zwembad bieden straks ruimte aan zowel recreatieve sporters als topsporters. Het sportcomplex kan vanaf eind 2017 worden gebruikt.

Iedereen kan meedoen aan de prijsvraag om een nieuwe naam te bedenken. Meedoen kan via de website www.amersfoort.nl/prijsvraag

Prijsvraag voor naam sportcomplex Hogekwartier

Aan de deelname zijn voorwaarden verbonden. Zo mag elke inzender maximaal drie namen indienen. Andere voorwaarden zijn:

  • De naam is geschikt voor zowel de sporthalfunctie als de zwembadfunctie
  • De naam past bij de ambitie: een nationale topsportuitstraling
  • De naam moet niet te lang zijn (bij voorkeur maximaal 30 tekens)
  • De naam moet makkelijk uit te spreken zijn in het Nederlands en geen onbedoelde -kwetsende- betekenis hebben in andere hier gesproken talen.
  • De naam mag geen verwarring oproepen in uitspraak of schrijfwijze met al bestaande namen
  • Indien de naam een persoonsnaam is dan dient deze een onbesproken verleden te hebben.

Een jury, bestaande uit ondernemers, bewoners, experts en liefhebbers van sport uit de stad, selecteert drie namen. Wethouder sport Hans Buijtelaar is voorzitter van de jury. De drie namen die door jury worden gekozen, worden vanaf 6 juni gepubliceerd op de website van de gemeente. Alle Amersfoorters kunnen dan tot 16 juni 2016 stemmen op hun favoriete naam. De naam met de meeste stemmen wint. De jury kan besluiten dat maar één, twee of geen enkele naam voldoet aan de voorwaarden.

Tijdens een persbijeenkomst op 23 juni 2016 wordt de winnende naam bekend gemaakt. De bedenker van de naam krijgt een tegoedbon die in te leveren is bij een bekende Amersfoortse sportzaak. Ook de bedenkers van de overige twee geselecteerde namen krijgen een prijs. Mensen die de prijsvraag delen via Facebook en Twitter maken ook kans op een prijs.

0509visualPrijsvraag

Dit bericht hoort bij: Amerena
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.