MENU

Stem op de nieuwe naam voor sportcomplex Hogekwartier

6 juni 2016
Sportcomplex Hogekwartier sporthal

In het Hogekwartier komt een nieuw sportcomplex, dat eind 2017 wordt geopend. De sporthal en het zwembad bieden straks ruimte aan zowel recreatieve sporters als topsporters. En jij kunt mede bepalen wat de naam van het sportcomplex wordt.

Om tot een aansprekende naam voor het sportcomplex te komen schreef de gemeente een prijsvraag uit, waarbij Amersfoorters door hen verzonnen namen konden insturen. De afgelopen weken ontving de gemeente in totaal 613 inzendingen. Een jury, bestaande uit ondernemers, bewoners, experts en liefhebbers van sport uit de stad, selecteerde drie namen.

Amerena
Toelichting jury:
Een mooie samenvoeging van onze stad en ‘arena’. Arena staat voor strijden en topsport. Het is een plek waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en te genieten van de topsport.

De Ambitie
Toelichting jury:
Deze naam straalt lef uit en is makkelijk te onthouden. Ambitie is in positieve zin de wil om betere prestaties neer te zetten, dat pas goed bij het uitdagende sportcomplex.

De Hoogte
Toelichting jury:
Een naam die past bij de wijk ‘Hogekwartier’ en makkelijk in het gehoor ligt. Daarnaast kan bij deze naam worden gedacht aan het hoogste podium die wedstrijdsporters willen betreden.

Je kunt tot donderdag 16 juni 2016 via dit formulier je stem uitbrengen.

Bekendmaking

Op donderdag 23 juni 2016 maakt de gemeente de winnende naam bekend. De bedenker ontvangt een waardebon om te verzilveren in een sportzaak en ‘eeuwige roem’. Ook de bedenkers van de twee andere namen en één van de mensen die prijsvraag op social media hebben gedeeld, krijgen een attentie.

Sportcomplex Hogekwartier

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.