MENU

Hostel Leger des Heils in Hogekwartier geopend

8 juni 2016

Ruim honderdvijftig belangstellenden woonden donderdag 2 juni de feestelijke opening bij van Hostel Hirundo in het Hogekwartier in Amersfoort. Wethouder Fleur Imming, die de woonvorm van Leger des Heils Midden Nederland voor chronisch verslaafden officieel opende, noemde het bijzonder dat de stad en de buurt ruimte willen bieden aan deze groep mensen, die vaak met de nek wordt aangekeken.

Het Leger des Heils wil mensen die geen helper hebben een veilig thuis bieden, benadrukte ook Jan Jans, directeur Leger des Heils Midden Nederland. Vanuit christelijk perspectief doet ieder mens ertoe en verdient iedereen een nieuwe kans, steeds weer.

Dat werd geïllustreerd door een bewoner van Hirundo, die vertelde wat het voor hem betekent om na ruim vier jaar dakloos te zijn geweest nu in een veilige omgeving op adem te komen en te werken aan terugkeer naar het normale leven. Zijn welgemeende bedankt aan het adres van het Leger des Heils werd begroet met een applaus.

Wethouder Imming roemde tenslotte de open en laagdrempelige manier waarop Hirundo een plek in de buurt en onder de buurtbewoners heeft ingenomen. Mensen van het Leger des Heils hebben hun hart op de goede plek zitten. Ook als ze geen bedrijfskleding dragen, haal je ze er zo uit, aldus Imming. Ook dat leverde een applaus van de aanwezigen op.

Samen met twee bewoners liet ze tenslotte een aantal duiven het vrije luchtruim kiezen en verklaarde daarmee Hirundo voor geopend.

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.