MENU

Amerena is de nieuwe naam voor sportcomplex Hogekwartier

24 juni 2016
Amerena sportbad

In de nieuwe stadswijk het Hogekwartier wordt eind 2017 een nieuw sportcomplex geopend. Dit complex krijgt de naam ‘Amerena’. Om tot een aansprekende naam te komen schreef de gemeente een prijsvraag uit. De bedenker van de naam, AndrĂ© Kukolja, heeft een waardebon ontvangen en de ‘eeuwige roem’ uit handen van wethouder Hans Buijtelaar.

Amerena, is de samenvoeging van Amersfoort en ‘Arena’. Een arena is een plek waar wordt gestreden en (top)sport wordt bedreven en waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en te genieten van de sport.

Wethouder Sport Hans Buijtelaar: ‘De nieuwe naam is om twee redenen een zeer goede keus. De naam is bedacht door een inwoner van Amersfoort en in de naam wordt verwezen naar sport, sportiviteit en ontmoeting. Dit is een perfecte match tussen naam en doel van het nieuwe sportcomplex.’

Van alle inzendingen voor de nieuwe naam zijn er drie namen door een jury gekozen waar gestemd op kon worden. In totaal hebben 742 mensen een stem uitgebracht. Amerena is met 384 stemmen overtuigend de winnende naam. De Hoogte kreeg 251 stemmen en De Ambitie 107 stemmen.

Dit bericht hoort bij: Amerena
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.