MENU

Projecten door studenten voor bewoners Ganskuijl

24 november 2016

Wij hopen dat u zich samen met ons wilt inzetten om de wijk tot een van de mooiste van Amersfoort te maken.

— Danique, Naomi, Thomas, Harmen, leden van Springlevende Wijk Ganskuijl

Sinds kort heeft De Ganskuijl vier nieuwe bewoners: Danique, Naomi, Thomas en Harmen. Ze stellen zich voor: “Wij zijn vier studenten die samenwerken met de Academie van de Stad, een stichting die zich inzet om de bewoners in de buurt dichterbij elkaar te brengen. Het aankomende 1,5 jaar willen wij projecten opzetten om dit doel te bereiken.”

“Dit kunnen we natuurlijk niet alleen en we hebben uw hulp als buurtbewoner dan ook hard nodig. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt in de wijk willen wij de aankomende maanden langs de deuren, om met u als bewoner kort in gesprek te gaan. Wij hopen dat u zich samen met ons wilt inzetten om de wijk tot een van de mooiste van Amersfoort te maken. Heeft u vooraf al vragen of opmerkingen, dan kunt u ons mailen; meer informatie kunt u vinden op onze Facebookpagina.”

Academie van de Stad

Ideële stichting Academie van de Stad legt effectieve verbindingen tussen studenten van hoger onderwijsinstellingen en de stad. Academie van de Stad haalt actuele vraagstukken op bij stedelijke partijen, vertaalt die naar één van haar projectformules en een heldere opdracht voor studenten. De projectcoördinator van Academie van de Stad brengt alle partijen samen en start, faciliteert en bewaakt het gehele projectproces. Op die manier werken studenten in maatschappelijke projecten aan grootstedelijke vraagstukken voor een echte opdrachtgever.

Dit bericht hoort bij: Ganskuijl / Gasthuislaan
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.