MENU

Bewoners Pelikaanstraat ontvangen sleutel

20 april 2017

Lekker ruim en we gaan hier met veel plezier wonen!

— Meneer Mahmutogullari, Nieuwe bewoner Pelikaanstraat

De familie Mahmutogullari is een van de nieuwe bewoners aan de Pelikaanstraat in de wijk Liendert. Zij ontvingen onlangs de sleutel en zijn blij met hun nieuwe woning. ‘Lekker ruim en we gaan hier met veel plezier wonen!’, aldus de heer Mahmutogullari. Inmiddels hebben alle huurders de sleutel van hun woning ontvangen en zijn alle woningen verhuurd. In totaal omvat de nieuwbouw aan de Pelikaanstraat 28 eengezinswoningen met twee woonlagen, een kap en een tuin, verdeeld over drie blokken.

Razendsnel verlopen bouw

In opdracht van de Alliantie startte aannemer Trebbe eind oktober 2016 met de bouw van deze eengezinswoningen en nauwelijks vijf maanden later startte de oplevering. Dit is het resultaat van het bouwsysteem. Er is gewerkt met een zgn. prefab bouwsysteem. Dit bouwsysteem is ontwikkeld om woningen in een heel snel productietempo met lage personeelskosten te kunnen bouwen.

De woningen zijn vanaf begin november 2016 geplaatst op www.woningneteemvallei.nl. In maart dit jaar werden de huurcontracten getekend. Duurzaamheid Deze woningen worden gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Deze duurzame woningen beschikken over zonnepanelen, waardoor huurders lagere woonlasten hebben. De Alliantie vindt het belangrijk dat huurders zo laag mogelijke woonlasten hebben.

Dit bericht hoort bij: ABC Liendert en omgeving
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.