MENU

Afronding grootschalig verbeterproject Sperwerhorsten

26 april 2017
Sperwerhorst Amersfoort vernieuwt

Deze week vinden door ERA Contour de laatste verbeterwerkzaamheden plaats aan de algemene ruimtes en de vernieuwing van de liften in de twee L-vormige flats aan het eind van de Liendertseweg. Deze twee flats zijn bekend onder de naam Sperwerhorsten. De flats omvatten 128 drie- en vierkamerwoningen. De woningen ondergingen eind vorig jaar een energetische verbetering en gingen van energielabel F naar A (EI index van 0,9). Met deze laatste werkzaamheden is de afronding van dit verbeterproject compleet.

Energielabel

Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder meer bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning.
Met een energielabel zien kopers en huurders in één oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is. Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft bijvoorbeeld goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van de Alliantie. De doelstelling van de Alliantie is het verbeteren van de energieprestatie van de woningvoorraad. De achtergrond van deze doelstelling is dat de energierekening onderdeel uitmaakt van de woonlasten en dat de energierekening van invloed is op de huurinkomsten (direct en indirect). Daarnaast is de woningvoorraad zo minder afhankelijk van de schaarser wordende fossiele brandstoffen.

De verbeterwerkzaamheden zijn dan ook groots en grondig aangepakt. Een greep uit de werkzaamheden: het isoleren van de gevel, het dak, de buitenmuren en de begane grondvloer; herstellen van het voegwerk aan de balkonzijdes en het aanbrengen van HR++dubbele beglazing en mechanische ventilatie. Daarnaast zijn alle flats voorzien van een nieuwe energiezuinige HR-ketel, deels nieuwe kozijnen en een nieuwe voordeur én inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Ook de algemene ruimtes zijn goed opgeknapt, dat de uitstraling van de gebouwen ten goede komt. De trappenhuizen zijn gemoderniseerd, geschilderd en geïsoleerd. Op de galerijen zijn de hekken en verlichting vernieuwd én de vloeren weer netjes afgewerkt.

Dit bericht hoort bij: De Horsten
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.