MENU

Warm Winter Welkom Hogekwartier sfeervol en gezellig

18 december 2017
Hogekwartier feest start bouw veld 2 - Amersfoort Vernieuwt

Nieuwe bewoners, omwonenden en bouwers op Veld 2 ontmoeten elkaar

Het hout in de vuurkorven knettert gezellig, de erwtensoep en marshmallows smaken goed en de sfeer is opperbest. De omwonenden zijn met velen naar het bouwterrein van Veld 2 van Hogekwartier gekomen om kennis te maken met hun nieuwe buren, de bouwers van Van Wijnen en de projectbetrokkenen tijdens het Warm Winter Welkom.

Er gebeurt een hoop in Hogekwartier en in Schuilenburg. Er zijn woningen opgeknapt, er wordt gesloopt en er worden nieuwe woningen gebouwd. De realisatie van dit project op Veld 2 door Van Wijnen zorgt voor een transformatie. De wijk krijgt door de nieuwbouw een beter en gevarieerder woningaanbod en er is een belangrijke impuls aan de leefbaarheid in de wijk gegeven, doordat de kansen voor mensen die in deze fijne groene wijk Schuilenburg willen wonen vergroot zijn.

Op Veld 2 worden 40 koopappartementen (De Dirigent) en 20 eengezinswoningen (Het Orkest) gerealiseerd. Bijna alle appartementen zijn reeds verkocht. De bouw startte begin van dit jaar met de sloop van flats aan de Operaweg en Fideliohof. Kort voor de zomervakantie startten de heiwerkzaamheden die tot eind oktober duurden. De verwachting is dat de appartementen van De Dirigent worden opgeleverd in het vierde kwartaal van 2019.

Dit Warm Winter Welkom is een van de acties die de Alliantie, samen met haar partners organiseert, om de samenhang in de wijk te bevorderen en begrip te tonen voor de overlast die de omwonenden ervaren van de bouwwerkzaamheden. Afgelopen herfst konden bewoners aan de Ariaweg genieten van een springkussen en ijscokar en in het voorjaar wordt een graffiti-workshop voor de jongeren georganiseerd.

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.