MENU

Bewoners huurwoningen De Ganskuijl ontvangen huissleutel

22 december 2017
Huurwoningen aan de Gasthuislaan bij De Ganskuijl - Amersfoort Vernieuwt

De oplevering van de 28 sociale huurwoningen van het project De Ganskuijl is in volle gang en veel bewoners hebben de sleutel van hun woning ontvangen. Er wordt druk geschilderd en schoongemaakt, zodat de bewoners Kerst kunnen vieren in hun nieuwe woning. De transformatie van de wijk draagt bij aan het verbeteren van de buurt doordat er goede en betaalbare eengezinswoningen bij komen.

De Ganskuijl
De nieuwbouw die in 2017 is opgeleverd, omvat in totaal 54 eengezinswoningen, waarvan 28 sociale huur en 26 sociale koopwoningen. Ook zijn er 17 meergezinswoningen die worden gehuurd door ‘Heerenloo. Van de 26 koopwoningen worden er 19 in 2018 opgeleverd.
In 2015 en 2016 heeft de Alliantie 100 portiekwoningen aan De Ganskuijl opgeknapt. De daken zijn vernieuwd, de entrees naar de andere zijde verplaatst en de woningen zijn voorzien van isolerende maatregelen. Al eerder (2009) zijn de portiekwoningen aan de Gasthuislaan door de Alliantie opgeknapt.

Vanuit oud-huurders uit het gebied was veel interesse in de woningen. Zij kregen de eerste mogelijkheid om voor een nieuwe sociale huurwoning in aanmerking te komen. Bijna alle woningen zijn nu ook toegewezen aan oud-huurders uit het gebied.
In 2018 is het nieuwe gebied helemaal klaar. Het wordt een bijzonder en groen woongebied, met variatie in bebouwing en een glooiend karakter. De opening van dit gebied zal dan ook feestelijk worden gevierd samen met de bewoners en betrokken partijen.

Amersfoort Vernieuwt
Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Dit bericht hoort bij: Ganskuijl / Gasthuislaan
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.