MENU

Nieuwe toekomst voor de Bachweg

19 maart 2018
Sloop flats Bachweg - Amersfoort Vernieuwt

De sloop van de flats aan de Bachweg in Amersfoort is in volle gang. Gezinnen vonden hier hun thuis en in deze flats zijn kinderen geboren, er is getrouwd en er zijn mensen gestorven. De bewoners hebben hier herinneringen geschreven en voor hen was dit hun veilige en warme thuis. Nu begint de Bachweg aan een nieuw hoofdstuk. Op deze plek beginnen straks gezinnen aan hun eigen toekomst en schrijven ook zij hun eigen geschiedenis.

De nieuwbouw
Op de plek van de flats worden 72 sociale huurwoningen gerealiseerd. Deze worden via Woningnet geadverteerd. Ongeveer een half jaar voor oplevering van de woningen komen de advertenties op de www.woningnet.nl te staan. ‘Wij zijn blij dat we met deze nieuwbouw een mooie bijdrage leveren aan de voorraad sociale huurwoningen. Dat is hard nodig, want de behoefte aan sociale huurwoningen is groot.’, aldus directeur Koos Koolstra.

Planning
Zo snel mogelijk na de sloop van de gebouwen wordt het terrein bouwrijp gemaakt en ontgraven op de plaatsen waar de parkeervoorzieningen zijn gesitueerd. Hierna wordt gestart met de feitelijke bouw: de verwachting hiervan is april/mei 2018. De eerste woningen zijn dan voor het einde van 2019 klaar.

Duurzaamheid
Met de nieuwbouw nemen wij op het gebied van duurzaamheid een voorschot op de toekomst. Dit doen wij door, voor de energieprestatie van de woningen en de gebouwen, reeds te voldoen aan de wet- en regelgeving van 2020; Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Daarnaast gaan wij de gebouwen gasloos opleveren.

De Alliantie wil mensen een thuis bieden, een plek die bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Nu én in de toekomst. Zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten. Daarom ondersteunen en versnellen wij de transitie naar een duurzame wereld. En maken we ons hard voor duurzame bouw, mobiliteit, energie en circulaire economie.

Dit bericht hoort bij: Bachweg
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.