MENU

Woonwensenonderzoek Jericho gereed

26 september 2018
Jericho - Amersfoort Vernieuwt - Foto: Rik Schilting

De meerderheid van de bewoners van Jericho zijn over het algemeen tevreden met hun huis. Dat is een van de uitkomsten van het woonwensenonderzoek dat afgelopen zomer is gehouden in deze buurt. Het grote merendeel van de respondenten (81,5%) geeft de woning een voldoende. De resultaten van het onderzoek geven aan dat veel bewoners in de woning last hebben van o.a. kou en/of vocht, gehorigheid en vocht en/of schimmel.

Echter, sommige klachten die zijn genoemd, gaan verder dan alleen de woning maar betreffen de leefbaarheid van de wijk, zoals bijvoorbeeld het gebrek aan parkeerplaatsen en geluidsoverlast. De volgende stap is om de wensen proberen te vertalen in een concreet toekomstplan. Woningcoöperatie de Alliantie wil dit zorgvuldig doen en verwacht hier tot einde van het jaar voor nodig te hebben. Het streven is om in 2019 te starten met het uitwerken van het toekomstplan.

In de buurt Jericho en de komende periode worden er toekomstplannen tot verbetering van de buurt gemaakt. Ruim 40 bewoners hebben aangegeven mee te willen denken over de toekomst van Jericho. Binnenkort wordt de klankbordgroep, aangevuld met leden van de Bewonerscommissie, bijeen geroepen om bij elkaar te komen.

Dit bericht hoort bij: Jericho
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.