MENU

Tussenstand nieuwbouw woningen Hogekwartier

8 oktober 2018

De voortgang van de diverse nieuwbouw in het Hogekwartier gaan gestaag door. Tijd voor een tussenstand voor bouw op de veld 2 (complex Dirigent en Orkest), veld 5 (de gebouwen met de naam De Rondine en Cadenza) en de nu nog braakliggende gebieden 3a en 3b.

De Dirigent (Veld 2)
Het project De Dirigent in Hogekwartier schiet al lekker op. Bouwer Van Wijnen is op dit project druk bezig met het metselwerk. In september stortten zij de balken en de vloer van de derde verdieping en de wanden van de vierde verdieping. In oktober stort Van Wijnen het overstek van de verdieping van De Dirigent. Een overstek is het gedeelte van een plat dak dat voorbij de gevel steekt. Ook gaan zij de wanden van de vijfde verdieping en de vloer van de zesde verdieping storten van het middelste gedeelte van de appartementen (40 huurwoningen). En ook van het lage gedeelte van de appartementen (33 zorgwoningen) storten ze de wanden op de vijfde verdieping en vloer van de zesde verdieping (dit is de dakvloer).

Van Wijnen start ook begin oktober met de bouw van de eengezinswoningen. Deze woningen komen direct achter de hoogbouw van veld 2 (zie kaartje). Voor deze woningen moet geheid worden. Deze heiwerkzaamheden brengen gelukkig veel minder overlast met zich mee dan de heiwerkzaamheden die nodig waren voor de hoogbouw.

Middenvelden Hogekwartier (Veld 3a en 3b)
Inmiddels zijn de velden 3a, 3b en 4 in Hogekwartier bouwrijp gemaakt. De riolering en bouwwegen zijn aangelegd en op dit moment zijn de NUTS-bedrijven kabels en leidingen aan het leggen. Hierdoor kan in het laatste kwartaal van 2018 gestart worden met de bouw van de woningen.

Op deze velden worden door de Alliantie en Trebbe diverse huur- en koopwoningen gerealiseerd. Trebbe ontwikkelt hier 58 koopwoningen in drie fasen. De eerste fase zal worden gerealiseerd onder de naam ‘Verdi’. De afbeelding geeft een algemene impressie van de toekomstige woningen.

Bent u geïnteresseerd in een koopwoning op deze locatie, meld u dan aan als geïnteresseerde via deze site: www.woneninverdi.nl. U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

De Rondine en Cadenza (Veld 5)

Ook de contouren van deze twee appartementengebouwen worden steeds meer zichtbaar. De keldervloeren waar uiteindelijk de parkeergarage in komt, zijn gestort en gevlinderd. Daarna kon er begonnen worden met het plaatsen van de wanden van de kelder. Eind augustus is de grote torenkraan opgebouwd. Een pracht gezicht om zo’n grote kraan langzaam omhoog te zien komen! Die kraan vervoert alle bouwmaterialen zoals de betonnen wanden, vloerplaten, etc. en brengt deze ook direct op de juiste plaats aan. Langzaamaan wordt het gebouw dan duidelijker zichtbaar.

Voor Cadenza kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de nieuwsbrief (via www.hurenincadenza.nl). Zo weet u precies wanneer de verhuur start.

Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. Het viaduct is gerealiseerd en de bouw van woningen is in volle gang. Het sportcomplex Amerena is in april 2018 opgeleverd. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

Zie ook www.hogekwartier.nl voor meer informatie.

Dit bericht hoort bij: Nieuwbouw Hogekwartier
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.