MENU

Bouw Rondine & Cadenza officieel gestart

18 oktober 2018
De Rondine en Cadenza komen in Hogekwartier - Amersfoort Vernieuwt

Wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur projectontwikkeling Jan van Barneveld (de Alliantie), directeur Gert van Uffelen (Lithos bouw & ontwikkeling) en toekomstige bewoners, gaven onderdag 11 oktober het feestelijke startsein voor een voorspoedige bouw van de nieuwe woontorens De Rondine en Cadenza in Hogekwartier. Zij deden dat door samen reuzeballonnen vol confetti door te prikken. Ook de toekomstige bewoners waren in grote getale aanwezig, om dit speciale moment met elkaar te vieren en hun nieuwe buren te ontmoeten.

Ontwikkeling stadswijk Hogekwartier
Met dit startsein bereikt de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Hogekwartier én de vernieuwing van de stad Amersfoort weer een nieuwe mijlpaal. De ontwikkeling van het Amersfoortse Hogekwartier is onderdeel van het plan ‘Amersfoort Vernieuwt’. Het leven in de wijken op veel gebieden prettiger maken, dat is de ambitie. De 184 woningen, verdeeld over twee woontorens aan het Valleikanaal, bieden plek aan een diverse groep nieuwe bewoners. In opdracht van woningcorporatie de Alliantie Ontwikkeling ontwikkelt en bouwt Lithos bouw & ontwikkeling, 70 koopappartementen in de woontoren De Rondine. In 2e woontoren Cadenza  komen 114 vrije sector huurappartementen die verhuurd gaan worden door belegger Altera.

Tegelijkertijd markeren deze nieuwe woontorens de nieuwe entree van de stad Amersfoort vanaf de Hogeweg. Behalve deze 184 woningen die worden gerealiseerd, bestaat het Hogekwartier uit acht bouwvelden. Hier worden in totaal circa 400 huurwoningen (36% sociale huur) en 430 koopwoningen gebouwd. Daarnaast komt er ook 600m2 ruimte beschikbaar voor ondernemers.

Dit bericht hoort bij: Nieuwbouw Hogekwartier
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.