MENU

Renovatie flats Isseltseveld gaat door, werk Bomenbuurt op stoom

5 maart 2019
Isseltseveld - Amersfoort Vernieuwt

De jaren 50-flats aan het Isseltseveld in de wijk Soesterkwartier krijgen een grondige opknapbeurt. Woningcorporatie de Alliantie en een ruime meerderheid van de 90 huurders zijn het eens over het verbeterplan, dat de woningen comfortabeler, energiezuiniger en veiliger moet maken.

De renovatie van de flatgebouwen van vier verdiepingen wordt uitgevoerd door aannemer Nijhuis Bouw uit het Overijsselse Rijssen. Niet alleen de binnenkant van de flats wordt aangepakt, schrijft de Alliantie in een bericht over de omvangrijke opknapbeurt, maar ook de buitenkant. Door de entrees en de trappenhuizen te moderniseren moeten de flats een vriendelijkere uitstraling krijgen.

De Alliantie verwacht dat rond de zomer kan worden begonnen met het werk. Hoe lang de woningrenovatie aan het Isseltseveld gaat duren, is niet bekend.

Bomenbuurt

In acht van de tien complexen in de Bomenbuurt is het draagvlak van tenminste 70% behaald. Die complexen worden dan ook volledig uitgevoerd. De Alliantie heeft besloten om in de twee overige complexen (Dreef en Noorderwierweg/Plataanstraat) alleen de woningen uit te voeren van de bewoners die hebben ingestemd.

Ondertussen zijn diverse woningen al opgeknapt. De bewoners van de opgeleverde woningen geven aan dat het binnenklimaat sterk is verbeterd na de werkzaamheden.

Zie ook de nieuwsbrief Bomenbuurt no. 3

Dit bericht hoort bij: Klussencentrale Soesterkwartier
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.