MENU

Kringloopwinkel, sportschool en zorginstelling tijdelijk op Operaplein

10 december 2019

Een kringloopwinkel, sportschool en zorginstelling zullen eind 2019 hun deuren openen op het Operaplein. De voormalige  Hoogvliet supermarkt wordt hun onderkomen. Op dinsdag, woensdag en donderdag zullen ook marktkooplieden op het Operaplein staan met groente, fruit, vis en vlees. Woningcoöperatie De Alliantie heeft deze week de sleutels overhandigd aan de nieuwe huurders van de voormalige Hoogvliet supermarkt aan het Operaplein.

Volgens woordvoerder Petra van Schaik van De Alliantie worden de laatste zaken hiervoor nog geregeld en is de verwachting dat de marktkramen er in de tweede week van december staan.

In opdracht van De Alliantie zocht Gapph Vastgoedbeheer naar tijdelijke bewoners voor de leegstaande ‘plint’ op het plein in de wijk Schuilenburg. De nieuwe huurders zijn een sportschool van Said Akachar en Anas Karimi met een zelfverdedigingsconcept voor jongeren uit de buurt en een winkel met tweedehands spullen. Ook zorginstelling SEWA neemt er zijn intrek en start een pilot in de wijk voor eenzame ouderen en biedt hulp en zorg aan jeugd en volwassenen.

Renovatie

De huurders mogen gebruikmaken van het 600 vierkante meter tellende pand totdat de sloop van het pand eind volgend jaar begint. De Alliantie wil het winkelcentrum renoveren, omdat het verouderd is en toe is aan vernieuwing. Als de plannen worden goedgekeurd, krijgt het plein een woontoren van tien verdiepingen met daarnaast ruimte voor een (vermoedelijk weer Hoogvliet) supermarkt met daarbovenop nog eens twee lagen appartementen.

Volgens de eerste tekeningen van architectenbureau Steenhuis Bukman Architecten komen er 56 woningen van 60 vierkante meter (19 sociale huurwoningen en 37 met middeldure huur). Het plan is nog niet definitief, de gemeenteraad moet zich nog over het voorstel buigen. Het kan tot 2021 duren voordat het plan wordt uitgevoerd.

Dit bericht hoort bij: Operaplein
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.