MENU

Bouw ‘Wonen in Verdi’ in Hogekwartier feestelijk van start

16 januari 2020

De vraag naar nieuwe woningen is groot, dus elk nieuw bouwproject is een heugelijk moment.

— Menno Tigelaar, wethouder Wonen

Op donderdag 16 januari jl. gaven de toekomstige bewoners van Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort samen met wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) het startsein voor de bouw van hun nieuwe buurt. Zij vulden allemaal een tijdcapsule met wensen voor de toekomst en hebben deze begraven in de kruipruimte van hun eigen woning. De eerste zestien van in totaal 58 koopwoningen die door Trebbe in het Hogekwartier worden gerealiseerd, versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier en de stad Amersfoort.

Wethouder Menno Tigelaar: “Vandaag start de bouw van prachtig project in een al net zo mooie wijk. De vraag naar nieuwe woningen is groot, dus elk nieuw bouwproject is een heugelijk moment. En zeker voor de toekomstige bewoners. Woningen die nu slechts stonden ingetekend en waar een bouwtekening van is gemaakt, worden nu daadwerkelijk gerealiseerd.”

Hein Stooker: “Het is mooi dat we met Wonen in Verdi een bijdrage aan de Amersfoortse woningmarkt kunnen leveren. Dat we dat met rijke, gevarieerde en duurzame woningen kunnen doen is natuurlijk helemaal fantastisch. Hogekwartier wordt een geweldige plek om te wonen.”

Over Wonen in Verdi
Wonen in Verdi ligt in Hogekwartier; de nieuwste stadswijk in Amersfoort. Wonen in Verdi is een project van 58 woningen in een grote variëteit. De woningen worden in drie fasen verkocht en gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 16 rijwoningen, in drie verschillende typen. Met een woonoppervlakte dat varieert tussen 123 en 146 m² zijn de woningen ruim te noemen. De eigentijdse en modern vormgegeven woningen voldoen aan alle duurzaamheidseisen: optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een warmtepomp.

Over de ontwikkeling en de bouw
Bouwbedrijf Trebbe kreeg de opdracht voor de bouw van 154 woningen in Hogekwartier vanuit een aanbesteding van de Alliantie. 44 woningen en 52 appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur door de Alliantie. Extra sociale huurwoningen zijn hard nodig in Amersfoort. 58 woningen zijn bestemd voor de verkoop; Wonen in Verdi. De eerste fase van Wonen in Verdi ging in maart 2019 in verkoop. Een half jaar later was de eerste fase uitverkocht. December 2019 startte de bouw. Trebbe verwacht de laatste woning van de eerste fase in het tweede kwartaal van 2020 op te leveren. De tweede en derde fase zijn nu ook in verkoop. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Meer informatie: www.woneninverdi.nl.

Hogekwartier Amersfoort
Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 8% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte. Trebbe realiseert in Hogekwartier gefaseerd 154 woningen.

Amersfoort Vernieuwt
Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Dit bericht hoort bij: Nieuwbouw Hogekwartier
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.