MENU

Duurzame mobiliteit met elektrische deelauto in Hogekwartier van start

12 februari 2020
Start deelmobiliteit Hogekwartier - Amersfoort Vernieuwt

Samen gaven wethouders Menno Tigelaar (wonen) en Hans Buijtelaar (mobiliteit), directeur van de Alliantie Amersfoort Joan van der Burgt en toekomstig bewoner Han van Es, het startsein voor het gebruik van de eerste deelauto’s in de nieuwe stadswijk Hogekwartier. De start vond plaats op dinsdag 11 februari door een flesdoop van een van de elektrische auto’s. Deze nieuwe vorm van mobiliteit sluit aan volledig bij de wijk én haar bewoners. Onbezorgd, flexibel, betaalbaar en duurzaam zijn daarbij de uitgangspunten.

Bij deelmobiliteit maken inwoners van een wijk gezamenlijk op een flexibele, betaalbare en duurzame manier gebruik van één of meerdere elektrische auto’s. Hierdoor ontstaat een efficiëntere bezetting van auto’s. Via een app op de telefoon kan men een auto reserveren en de auto openen en sluiten. Dit nieuwe vervoersconcept wordt in Hogekwartier uitgerold door AXXEL, in samenwerking met de Alliantie en gemeente Amersfoort.

Dit bericht hoort bij: Nieuwbouw Hogekwartier
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.