MENU

ABC Vlindervallei

In het kort

  • Nieuw ABC schoolgebouw
  • Sportzaal
  • Buitenkast voor buitenspelen
  • Buurt- en wijkfunctie met diverse ruimten
  • Buitenruimte als huiskamer voor de buurt

In het najaar van 2012 is de nieuwbouw voor basisschool ABC De Vlindervallei officieel geopend. Hiermee is het gebied tussen de Evertsenstraat en Van Galenstraat het sociale middelpunt van de wijk geworden.

ABC Vlindervallei

School

In de gebouwen zitten diverse voorzieningen, waaronder tien klaslokalen voor De Vlindervallei, een nieuwe sportzaal en een Buitenkast. Nu de Vlindervallei is verhuist naar het nieuwe gebouw, is er in het vrijkomende gebouw ruimte voor kinderopvang, een peuterspeelzaal en ouder-en-kindzorg door de GGD.

Buurtfunctie

Welzin Amersfoort en Sovee (Stichting Onderwijsvoorrang Eemland) betrekken ouders en kinderen bij de ABC School en de buurt erom heen. Dit doen ze door het houden van activiteiten in en om de school te stimuleren. Zo kan de ABC-school ook een buurt- en wijkfunctie vervullen. De kleurige vlinders op de school zijn gemaakt door wijlen kunstenaar Theo van der Hoeven.

Buitenruimte

De buitenruimte rondom de school is meer als ‘huiskamer’ gaan functioneren. Van de school én de buitenruimte is een plek gemaakt waar mensen uit de buurt zich thuis voelen en graag komen. Gebruikers en omwonenden van het terrein, dat ligt tussen de Van Galenstraat, Van Brakelstraat, Banckertstraat en de Evertsenstraat, hebben samen met de Alliantie en de gemeente Amersfoort het ontwerp gemaakt. Daarin zijn de wensen van de verschillende doelgroepen verwerkt.

Meer over de Vlindervallei

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Kruiskamp per email.

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.