MENU

Bachweg

In het kort

  • Nieuwbouw 84 appartementen
  • Plannen nieuwbouw in ontwerpfase
  • Sociaal statuut voor huidige bewoners

De Alliantie heeft de 4 flats aan de Bachweg 12 t/m 40 gesloopt. Op de vrijgekomen locatie zullen 84 nieuwbouwappartementen worden gerealiseerd.

Bachweg

Berichten

Alle berichten tonen

Sloopplannen

De sloop van de flats aan de Bachweg in Amersfoort is voltooid. Gezinnen vonden hier hun thuis en in deze flats zijn kinderen geboren, er is getrouwd en er zijn mensen gestorven. De bewoners hebben hier herinneringen geschreven en voor hen was dit hun veilige en warme thuis. Nu begint de Bachweg aan een nieuw hoofdstuk. Op de plek van de flats worden 84 sociale huurappartementen gerealiseerd.

Nieuwbouwplannen

De nieuwbouw
Op de plek van de flats worden 84 sociale huurappartementen gerealiseerd. Deze worden via Woningnet geadverteerd. Ongeveer een half jaar voor oplevering van de woningen komen de advertenties op de www.woningnet.nl te staan.

Voorlopige planning
(onder voorbehoud)

De huurwoningen worden niet allemaal tegelijk opgeleverd. De eerste woningen, gebouw 1 en 2, zijn waarschijnlijk vanaf november/december 2020 klaar. De laatste woningen, gebouw 3, worden naar verwachting in februari 2021 opgeleverd.

April 2019 – Vaststelling gewijzigd Bestemmingsplan door de gemeenteraad
Maart 2019- Aanvraag Omgevingsvergunning
Juli 2019 – Verwachte afronding bouwrijp maken Bachweg
September 2019 – Verwachte start bouw
November/december 2020 – Oplevering eerste appartementen
Februari – Oplevering laatste appartementen
Tweede helft 2021 – Verwachte oplevering openbare ruimte

Bekijk online de info-panelen uit de informatiebijeenkomst van 6 maart 2019

Duurzaamheid
Met de nieuwbouw neemt de Alliantie op het gebied van duurzaamheid een voorschot op de toekomst. Dit doen zij door, voor de energieprestatie van de woningen en de gebouwen, reeds te voldoen aan de wet- en regelgeving van 2020; Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Daarnaast worden de gebouwen gasloos opgeleverd.

Sociaal Statuut 2014-2018
Hierin staan de procesafspraken die zijn afgesproken tussen gemeente Amersfoort, woningcorporaties en de VHB (huurdersbelangen). Ook rechten en plichten van partijen zijn hier in benoemd. Download het Statuut 2014 – 2018 Amersfoort (pdf).

 

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Randenbroek per email.

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.