MENU

Buitenkast

In het kort

  • Speelgoed om buiten mee te spelen
  • Voor kinderen van 4 tot 15 jaar
  • In de wijken Kruiskamp, Koppel, Schuilenburg, Randenbroek, Liendert en Vermeerkwartier
  • Sport- en spelactiviteiten, knutselmiddagen en buurtfeesten.

Bij de Buitenkasten van Indebuurt033 aan de Vasco da Gamastraat, Trekvogelweg en Ganskuijl kunnen kinderen van 4 tot 15 jaar speelgoed lenen. Hiermee kunnen ze in de directe omgeving van de Buitenkast spelen.

Buitenkast

Berichten

Activiteiten

Buitenspelen is fijn en goed voor kinderen. Maar het moet wel op een veilige plek kunnen. Daarom hebben we een heleboel veilige speelplekken gemaakt. We noemen deze plekken Buitenkasten. Alle kinderen zijn van harte welkom. Laat hier je kind naar toe komen om te spelen. Kom je zelf ook mee? Dat is gezellig en je leert daar andere ouders en bewoners uit de wijk kennen.

Wat is een Buitenkast?

Een Buitenkast is een speelplaats waar kinderen veilig kunnen spelen. Er is een locatie met een ruime keuze aan speelgoed en spelletjes. Eén van onze vrijwilligers zorgt voor de Buitenkast. Bij haar kan je kind het speelgoed lenen, als kinderen vreedzaam met elkaar omgaan en spelen. Door kleine klusjes in de buurt te doen, draagt elk kind bij aan een leefbaar, gezellige en schone wijk. Bijvoorbeeld door zwerfafval prikken of helpen bij kinderactiviteiten. Zo is de Buitenkast ook goed voor de buurt.

Ontmoeting van andere

Je bent van harte welkom om zelf mee te komen met je kind. Het is leuk en gezellig om je kind te zien spelen. En je leert ook nog eens andere ouders kennen in de buurt. Vanuit de Buitenkasten worden er verschillende themabijeenkomsten voor bewoners georganiseerd. Zoals het thema opvoeden en opgroeien, zelfredzaamheid en talentontwikkeling. Heb je een leuk idee of behoefte aan ontmoeten? Wees van harte welkom!

Dit project startte in 1998 en is een doorlopend project. Voor meer informatie:  www.welzin.nl

Buitenkast Kruiskamp

Buitenkast Liendert

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Kruiskamp per email.

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.