MENU

Buurtas Hogekwartier

In het kort

  • Nieuw viaduct
  • Verbinding tussen de wijken Liendert en Schuilenburg
  • Ontsluiting van de nieuwe wijk Hogekwartier
  • Nieuwe entree tot Amersfoort

De Hogeweg is vanaf nu een stadsentree met een andere aanblik. Komend vanaf de snelweg, langs het groene Waterwingebied, kan het dan niemand meer ontgaan dat de binnenstad van Amersfoort vlakbij is. Dit project is opgeleverd in het najaar van 2013.

Buurtas Hogekwartier

Midden door het Hogekwartier loopt de Hogeweg. Een belangrijke toegangsweg van en naar de binnenstad van Amersfoort. De Hogeweg snijdt het Hogekwartier nu niet meer in twee├źn. De Hogeweg heeft met de nieuwe stadsentree een andere aanblik gekregen.

Inwoners hebben de nieuwe naam bedacht. Zij reageerden op een oproep om een nieuwe naam te bedenken voor het viaduct over de Hogeweg. Uit 115 suggesties is door de commissie straatnamen van de gemeente Amersfoort een naam gekozen en voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het college heeft de naam op dinsdag 3 december 2013 goedgekeurd.

 

 

Timelapse-video van aanleg

De gehele bouw van de tunnel en het viaduct over de Hogeweg in het Hogekwartier zijn nu te zien in maar vier minuten! De mensen van TimeWriters hebben aan de hand van duizenden foto’s een film gemaakt waardoor het hele bouwproject in een video van vier minuten pas

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.