MENU

Buurthuiskamer

In het kort

  • Ontmoetingsplek voor buurtgenoten
  • Aan de Orion
  • Voorheen ook aan de Ganskuijl
  • Educatie, ontspanning en ontmoeting

Aan de Orion heeft de Alliantie een bedrijfsruimte beschikbaar gesteld aan de buurt om te gebruiken als plek voor de buurtbewoners om elkaar te ontmoeten. De BUURThuiskamer in Koppel bestaat sinds het najaar 2012. De BuurtHUISkamer aan de Ganskuijl is in 2015 opgeheven.

Buurthuiskamer

Berichten

BuurtHUISkamer Koppel

Bewoners van De Koppel hebben in eerdere bijeenkomsten aangegeven behoefte te hebben aan een plek in de buurt waar ze samen kunnen komen om elkaar te spreken en activiteiten te ontwikkelen. Daarom besloot de Alliantie een bedrijfsruimte ter beschikking te stellen.
Iedere gebruikersgroep wordt gevraagd om in ruil voor gebruik, hier een ‘dienst’ voor de buurt tegenover te stellen. Zo werkt dit initiatief op verschillende manieren als impuls voor de wijk. Buurtbewoners beheren de Buurthuiskamer en worden ondersteund door WELZIN en de Alliantie. Dankzij het buurtbudget van de gemeente konden zij de Buurthuiskamer inrichten.

Eigen kracht

De Buurthuiskamer wordt gerund door een beheergroep. Deze beheergroep bestaat uit bewoners (eigen kracht), en wordt ondersteund door WELZIN en de Alliantie.
In de Buurthuiskamer worden Engelse conversatielessen gegeven, komen jongeren chillen en ontmoeten de buurtvaders elkaar. In de toekomst kunnen nieuwe activiteiten ontwikkeld worden zoals creatieve workshops, film kijken, fotografie, huiswerkbegeleiding en een wandelgroep.

Documenten

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Koppel per email.

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.