MENU

De Horsten

In het kort

  • Betere isolatie
  • Nieuwbouw
  • Opknappen entree
  • Ondergrondse afvalcontainers
  • Betere fietsenstalling

Alle flats aan de Havikshorst en de Valkenhorst hebben een opknapbeurt gekregen en zijn uitgebreid met nieuwbouw. De omgeving van De Horsten in de wijk Liendert heeft in voorgaande jaren een opknapbeurt gekregen. Deze aanpak zorgt ervoor dat de omgeving veiliger en prettiger wordt om te wonen. Voor de Arendshorst worden deze plannen nog uitgevoerd.

De Horsten

Berichten

De flats aan De Horsten zijn gebouwd in 1970. In die tijd werden er andere eisen gesteld aan een woning dan nu. De Alliantie heeft daarom de buitenkant van de woongebouwen opgeknapt, dat verbetert de uitstraling van de gebouwen.. De woningen zijn energiezuiniger, vijf van de zes flatgebouwen zijn verbeterd. Ook bij de Arendshorst ‘even nummers’ komen vijf sociale huurappartementen.

Ook de uitstraling van het woongebouw wordt mooier. Onderdeel daarvan is de uitbouw van de huidige entreehallen. Deze worden groter, lichter en daarmee veiliger. Boven op de uitgebouwde entrees, worden per flatgebouw vijf nieuwe appartementen gebouwd.

Gerealiseerde verbetering woonomgeving

Net als de andere nieuwbouw bij de Horsten zijn ook bij Arendshorst even nummers driekamerwoningen gebouwd. Waarvan één appartement met een oppervlakte van 80 m2 (woonoppervlakte 60 m2) en vier appartementen met een oppervlakte van 87m2 (woonoppervlakte van ca. 70 m2). Wat anders is bij deze appartementen, is dat ze volledig gasloos zijn. Warmte en warm water wordt geleverd via een pelletkachel.

De omgeving van De Horsten is al aangepakt. De brug naar het Waterwingebied is verplaatst. Er zijn ondergrondse vuilcontainers geplaatst met persoonlijke passen voor elk huishouden. Er is cameratoezicht geplaatst bij elke in- en uitgang van de flats. Bij de portieken zijn nieuwe fietsenstallingen geplaatst.

Door de aanpassingen gemaakt in de buurt tussen 2011 en 2013 verbetert de verbinding met het Waterwingebied, zodat meer mensen van het Waterwingebied kunnen genieten. De opknapbeurt sluit ook goed aan bij de aanpak van de BuurtBV, waarbij bewoners de handen uit de mouwen steken voor de veiligheid en leefbaarheid in hun eigen woonomgeving.

Ontmoetingsplek De Corner

Vanaf nu is de Arendshorst ontmoetingsplek De Corner geopend! Als ook u graag eens een lekker bakkie koffie wilt of een leuk idee hebt voor activiteiten, kom gerust eens langs bij  De Corner, garagebox 41, Arendshorst, Liendert.

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Liendert per email.

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.