MENU

Klussencentrale Soesterkwartier

In het kort

  • Onderhoud woningen Portaal
  • Voor de wijk, door de wijk
  • Stimuleren zelfstandigen uit eigen buurt

Werkplaats Soesterkwartier en Portaal onderzoeken de samenwerkingsmogelijkheden voor inzet van wijkondernemers (zzp’ers) bij onderhoud van Portaal huurwoningen in Soesterkwartier. In 2016 gaan we dit proefondervindelijk uitproberen. Op 11 april is een eerste kennismakingsbijeenkomst georganiseerd met Portaal, de werkplaats en zzp’ers uit het Soesterkwartier.

Klussencentrale Soesterkwartier

Handige buren
Naast een team van zelfstandigen wordt ook gedacht aan het opzetten van een pool van “Handige Buren”. Bewoners die huurders van Portaal willen ondersteunen met het uitvoeren van kleine klusjes waarvoor de huurders zelf verantwoordelijk is. Denk bij voorbeeld aan het verwisselen van een kraanleertje bij een lekkende kraan.

Portaal biedt huurders nu de mogelijkheid om voor dergelijke problemen een serviceabonnement af te sluiten. Het idee is om deze klussen zelf door bewoners uit de wijk te laten organiseren.

Werkplaats Soesterkwartier
Voor het uitvoeren van de twee experimenten ‘De klussencentrale’ en ‘huishoudelijke ondersteuning’ in de wijk is Werkplaats Soesterkwartier opgericht. De werkplaats Soesterkwartier is nu nog een informele vereniging maar in de loop van 2016 wordt het een stichting of coöperatie.

De Werkplaats Soesterkwartier is gevestigd in Buurthuis De Nieuwe Sleutel.

Contactgegevens
Werkplaats Soesterkwartier
Noorderwierweg 252-1
3812 DS  Amersfoort

Postadres:
Soesterweg 314-A
3812 BH Amersfoort

info@soesterkwartier.com
www.soesterkwartier.com

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.