MENU

Vogelbuurt

In het kort

  • Sloop gedeelte woningen Vogelbuurt
  • Nieuwbouwplannen zijn in de maak
  • Bewoners worden verder geïnformeerd

De Alliantie wil samen met de bewoners een plan ontwikkelen voor een gedeelte van de woningen in de Vogelbuurt in Liendert. Eind 2018 heeft de Alliantie het besluit genomen om de woningen in het projectgebied te slopen. In de afgelopen periode zijn door de architect studies gedaan naar nieuwbouw-mogelijkheden in relatie tot: de stedenbouwkundige situatie, de parkeermogelijkheden, de plattegrond-variaties van de verschillende woningtypes, het groen in de buurten, etc.

Vogelbuurt

De Alliantie wil samen met de bewoners een plan ontwikkelen voor de volgende woningen in de Vogelbuurt in Liendert. Het zijn de woningen aan de:
Kramsvogelstraat 1 – 10 en 12 – 16 even en oneven,
Kwikstaartpad 35 – 46 even en oneven,
Talingstraat 1 – 21 oneven,
IJsvogelpad 1 – 35 oneven,
Geelgorsstraat 17 – 22 even en oneven,
Merelstraat 5 – 11 oneven,
Mezenpad 2 – 9 even en oneven,
Mussenpad 1 – 8 even en oneven,
Tapuitstraat 1 – 6
Vinkenbaan 1 – 7 oneven.

Besluit Alliantie
Eind 2018 heeft de Alliantie het besluit genomen om de woningen in het projectgebied te slopen. De Alliantie heeft niet gekozen om de woningen te verbeteren/verduurzamen. De verhouding tussen de investering in de woningen en de kwaliteit van de woning na renovatie wordt als onvoldoende beoordeeld door de woningcoöperatie.

Sloop/nieuwbouw is in de ogen van de Alliantie een betere optie om de volgenden redenen:
– meer woningkwaliteit voor een betere prijs;
– lagere energiekosten bij gelijkblijvend bewonersgedrag;
– Afgestemde huurprijzen op de doelgroep van één-en tweepersoonshuishoudens en de inkomens van de bewoners;
– Het is mogelijk om meer woningen terug te bouwen.

Inloopbijeenkomsten
In de afgelopen periode zijn door de architect studies gedaan naar nieuwbouw-mogelijkheden in relatie tot: de stedenbouwkundige situatie, de parkeermogelijkheden, de plattegrond-variaties van de verschillende woningtypes, het groen in de buurten, etc. Dit voor de verschillende straten. Met deze bouwstenen willen we de komende periode samen met de bewoners en de projectcommissie een toekomstplan ontwikkelen.

Op 8 en 11 juli 2019 heeft de Alliantie inloopbijeenkomsten voor de bewoners en omwonenden georganiseerd. Zij hebben op deze twee bijeenkomsten schetsstudies van de architect getoond aan de bewoners en omwonenden en hun mening hierover opgehaald. Het doel van de inloopmiddag was het ophalen van reacties van bewoners. We zijn blij met de reacties/opmerkingen die bewoners en omwonenden aan ons hebben gegeven.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de fasering, planning van dit project? Of wilt u contact opnemen met de Alliantie met uw vraag? Kijk dan op de pagina Vogelbuurt Liendert van de Alliantie.

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Liendert per email.

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.