MENU

Start bouw sportcomplex Hogekwartier

15 januari 2016
Start bouw Amerena met druk op knop

Met het slaan van de eerste paal startten wethouder Buijtelaar, de heer Westra (directeur van de bouwcombinatie Olco-Sportsphere) en de heer Jansen, bewoner van de Spreeuwenstaat en deelnemer van de Participatiegroep Hogekwartier, officieel de bouw van het sportcomplex in het Hogekwartier. Ruim honderdnegentig omwonenden, vertegenwoordigers van de sportverenigingen, deelnemers van de participatiegroep, kinderen en professionals waren hierbij aanwezig.

Wethouder Buijtelaar: “Waar nu nog braakliggende grond ligt, opent het nieuwe sportcomplex in 2017 de deuren. De ambitie is groot. We willen een hoogwaardig, duurzaam sportcomplex met technische snufjes. Een complex voor iedereen die wil sporten. Een complex dat ook bij zou kunnen dragen aan de ontwikkeling van topsport in Amersfoort”.

Toekomstige gebruikers

Start bouw Sportcomplex Hogekwartier kinderen

Jeugdleden van sportclubs die het Sportcomplex Hogekwartier gaan gebruiken. Foto: Petra van Schaik

Veel Amersfoortse sportverenigingen gaan gebruik maken van het nieuwe sportcomplex. Daaronder zijn o.a. ZPC Amersfoort, AVV Keistad, VV Wilhelmina, Geerestein Groep, Aquaholic, Duikschool Wobbegong, Duikteam Thalassa, Amersfoortse reddingsbrigade, ZV Hoogland, AV Triatlon, AMHC, ASC’91, Nevobo recreanten, AKV Soesterkwartier, GSVH en de KNZB met o.a. de afdeling schoonspringen.

Dit bericht hoort bij: Amerena
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.