MENU

Hogekwartier

Over de wijk

Hogekwartier is de nieuwe stadswijk die ligt op de grens van Liendert en Schuilenburg. Tot aan het begin van de 21e eeuw was hier veel grasland en enige bedrijvigheid van kwekerijen en maneges. Eind 20e eeuw begon Amersfoort Vernieuwt hier met het plannen van woningbouw. De gemeente Amersfoort heeft de Hogeweg verbeterd en uitgebreid met een viaduct voor een nieuwe verbindingsweg tussen beide wijken. In het nieuwe sportcomplex Amerena kun je terecht om banen te zwemmen of voor Aquarobic of Aquabootcamp. Je kunt naar de eGym, High Intensity Training of de Early morning workout. Of op zondagmiddag lekker recreatief zwemmen met een bezoekje aan de sauna en whirlpool. In de gezellige horeca kun je naast koffie en thee (mét appeltaart!) ook lekkere lunches en smoothies krijgen.

Mobiliteit
De wijk van de toekomst vraagt om mobiliteit van de toekomst. Want de ideale ligging van Hogekwartier; vlakbij het gezellige stadscentrum en diverse groenvoorzieningen, niet ver van de A28 maar ook niet ver van het station maakt dat juist een mobiliteitsmix ideaal is voor bewoners van Hogekwartier. Bewoners van Hogekwartier kunnen straks gebruik maken van een deelauto. Door middel van een mobiliteitspas en app kun je straks namelijk gebruik maken van vele vormen van vervoer. Afhankelijk van je bestemming, het weer, tijdstip van reizen, budget of gewoon waar je zin in hebt, kies je de mobiliteitsvorm die op dat moment het best past.

Een auto delen met medebewoners
Je woont samen in de wijk, dus dan is ook samen een auto delen een logische stap. Dat is dus ook mogelijk. In je nieuwe wijk staat straks namelijk een elektrische deelauto voor je klaar. De auto is gemakkelijk te reserveren via een app, voor onderhoud en schoonmaak wordt gezorgd. Reserveer je 24 uur van tevoren? Dan wordt beschikbaarheid gegarandeerd.

Blijf op de hoogte
Wil je meer informatie, meedenken en/of op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan via deze link aan.

Meer informatie is ook te vinden op www.mobiliteitinhogekwartier.nl.

Nieuwbouw Hogekwartier
Ga naar project
Lopende ontwikkelingen Bekijk afgeronde plannen

Ontwikkelingen in Hogekwartier

Bekijk afgeronde plannen

Hogekwartier actueel

Alle berichten over deze wijk
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.