MENU

Vlag markeert hoogste punt Figaro Amersfoort

3 juli 2017

Op de bouwplaats Figaro aan de Ariaweg in Amersfoort sierde een vlag het hoogste punt. De vlag is het traditionele teken dat het hoogste punt is bereikt. Geheel in die traditie werd het bereiken van dit hoogste punt gevierd door de Alliantie en Trebbe. De bouwplaatsmedewerkers werden getrakteerd op een lekkere snack.

Marcel Bijkerk, kwaliteitscontroleur van de Alliantie: “Het hoogste punt is een mooie mijlpaal om toch eventjes bij stil te staan met de werknemers. Zij moeten het buiten allemaal wel waarmaken. In weer en wind en vorige week zelfs nog met 33 graden op de thermometer, werkten zij hier hard door. Ik kan als kwaliteitscontroleur en omdat dit type woning elders in Amersfoort al is gebouwd, met een gerust hart zeggen dat de bewoners hier straks heel prettig gaan wonen.”

Joris Deley, projectleider Trebbe West: “Het behalen van een mijlpaal is elke keer weer een mooi moment voor de mannen op de bouw en voor onszelf. Altijd leuk als hier aandacht aan gegeven wordt. Deze mijlpaal is ook een moment om even stil te staan bij de fijne samenwerking die we met de Alliantie hebben.”

Over Figaro

In de wijk Schuilenburg aan de Aria- en Operaweg waar ooit 20 kleine en verouderde woningen stonden, realiseren de Alliantie en Trebbe samen 16 koop- en 14 huurwoningen: Figaro. De woningen, naar een ontwerp van PAA Architecten uit Amsterdam, hebben een robuuste, tijdloze architectuur. De lichte steensoort zorgt voor een vriendelijke uitstraling terwijl de horizontale accenten de woningen karakter geven.

Over de bouw

De woningen worden gerealiseerd volgens Trebbe BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw is eind april gestart, naar verwachting worden de woningen het derde kwartaal van dit jaar nog opgeleverd.

Dit bericht hoort bij: Ariaweg noord
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.