MENU

Kijkdag Het Vogelnest een succes

22 oktober 2015

Dinsdag 20 oktober was een bijzondere dag voor de toekomstige huurders van het appartementencomplex Het Vogelnest aan de Wiekslag in Liendert. Huurders van de appartementen en jongeren van ouderinitiatief stichting Grasboom mochten een kijkje nemen op de bouwplaats. De meeste huurders wonen momenteel in een te slopen flat aan de overkant en kijken uit op de bouwplaats. Zij kunnen niet wachten om in hun nieuwe appartement te gaan wonen.

Voor de begane grond en de eerste verdieping werken ouders van Grasboom Amersfoort, samen met de Alliantie, aan een bijzonder wooninitiatief. Jongvolwassen kinderen met autisme (ASS) kunnen hier straks zelfstandig wonen met begeleiding. Een bijzonder appartementencomplex waarbij betaalbaar wonen met zorg gecombineerd wordt.

Stichting Grasboom Amersfoort

Voor veel jongeren met autisme komt een lang gekoesterde droom dichterbij. Zij kunnen nu eindelijk een eerste stap zetten vanuit het ouderlijk huis en op eigen benen gaan staan. Ook voor de ouders breekt een spannende tijd aan. Vragen over hoe het zal zijn als hun kind straks zelfstandig woont; over ‘het loslaten’ en overdracht van ondersteuning aan het begeleidingsteam van Kwintes. Ouders en toekomstige bewoners kunnen daarbij vertrouwen op de steun van de gemeente Amersfoort die er hard aan werkt om de beschikkingen voor Beschemd Wonen met Pgb op tijd af te kunnen geven.  Feit is dat 15 jongeren met autisme binnenkort in een veilige woonomgeving kunnen wonen met begeleiding op maat. Info over de stichting: www.grasboomamersfoort.nl.

Projectinformatie

Het complex wordt gebouwd op de locatie van het voormalige speeltuingebouw ‘Het vogelnest’. Op de bovenste twee verdiepingen bevinden zich negen betaalbare huurappartementen. Daaronder komen 15 woningen en een gemeenschappelijke ruimte voor stichting Grasboom. Het complex wordt naar verwachting rond het einde van dit jaar opgeleverd. Het wordt gebouwd door aannemer Vreeswijk en Koebrugge uit Huizen en is ontworpen door architect OIII uit Amsterdam. Op de plek van te slopen portieketageflats aan de overkant komen 21 eengezinswoningen in de sociale huur terug.

Dit bericht hoort bij: ABC Liendert en omgeving
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.