MENU

Hogekwartier volop in beweging

19 september 2019
Sleuteloverdracht Hogekwartier tweede fase middenvelden - Amersfoort Vernieuwt

De nieuwe stadswijk Hogekwartier is volop in beweging en er gebeurt veel! In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

 Tweede fase sociale huurwoningen Timano opgeleverd
Blije bewoners ontvingen 5 september de sleutel van hun nieuwe huurwoning in Hogekwartier. De nieuwbouw in Hogekwartier draagt bij aan het verbeteren van de buurt doordat er goede en betaalbare woningen bij komen. In de velden 3a en 3b van Hogekwartier komen in totaal 66 huurwoningen (36 eengezinswoningen en 30 appartementen, genaamd Timano). Dit is aan de kant van de wijk Liendert. Trebbe leverde vorige week de tweede fase van 12 sociale huurwoningen op.

Start verhuur Het Orkest
Op 5 september is de verhuur gestart van de woningen in Het Orkest. De 20 eengezinswoningen van Het Orkest zijn verdeeld over drie blokken van vier, zes en tien woningen en liggen aan drie zijden rondom een binnengebied. Onder een gedeelte van het project wordt een grote afgesloten parkeergarage gerealiseerd. Alle woningen worden verhuurd inclusief 1 toegewezen parkeerplaats in de parkeergarage. De drie verschillende woningtypen bieden voor ieder wat wils. Alle woningen worden voorzien van een luxe badkamer en toilet en de keuken wordt zeer compleet opgeleverd. De huurprijs is vanaf € 1.150,- per maand (exclusief servicekosten) en de verwachting is dat de woningen eind 2019 worden opgeleverd. Woonvast verzorgt de verhuur van deze woningen.

Hoogste punt De Dirigent
De 40 appartementen in De Dirigent liggen in een markant gebouw van maar liefst zestien verdiepingen waar 6 september het hoogste punt werd bereikt. Dit werd gevierd met het hijsen van de vlag en een lekkere lunch voor de bouwvakkers, gecombineerd met een kijkmoment voor de kopers van de appartementen. Het gebouw maakt deel uit van een groter geheel, als het ware een vierkant van huizen rondom een binnengebied. In een trapsgewijze vorm zitten aan het gebouw twee andere gebouwen vast met sociale huurappartementen en zorgappartementen. Aan de andere kant om het binnengebied heen komen 20 eengezinswoningen van drie woonlagen (de vrije sector huurwoningen van Het Orkest).

Hoogste punt De Dirigent - Amersfoort Vernieuwt
Dit bericht hoort bij: Nieuwbouw Hogekwartier
Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.