MENU

De Baander

In het kort

  • Buurtboerderij
  • En vijver, bloementuin, kwekerij
  • Kunstwerk in de buitenruimte

Bij de school voor praktijkonderwijs De Baander komt een buurtboerderij. Bewoners kunnen onder schooltijden terecht in dierenweide en in het dierenverzorgingslokaal van de school. Dit project is opgeleverd in het voorjaar van 2011.

De Baander

Bij de school voor praktijkonderwijs De Baander komt een buurtboerderij. Bewoners kunnen onder schooltijden terecht in dierenweide en in het dierenverzorgingslokaal van de school. Daarbuiten kunnen ze om de dierenweide heen lopen.

Brug buitenruimte Baander

Bewoners van Liendert kunnen vanaf begin 2011 genieten van een ‘eigen’ buurtboerderij. De boerderij komt bij De Baander aan de Zangvogelweg. Bij deze school voor praktijkonderwijs verzorgen leerlingen de planten en dieren.

Vernieuwing gebouw en buitenruimte

Bij De Baander is in het najaar van 2010 samen met de leerlingen hard gewerkt aan vernieuwing van het gebouw en het buitenterrein. Het gebouw is uitgebreid met drie theorielokalen, een dierenverzorgingslokaal en een nieuwe, grotere kas. De Baander had al paarden, schapen, kippen en knaagdieren. Daar komen nu geiten, parelhoenders, vogels, vissen en reptielen bij. Alle boerderijdieren lopen straks in een volledig nieuw ingerichte buitenruimte bij de school. Met een vijver, een bloementuin, een kwekerij en vernieuwde dierenverblijven. In de buitenruimte komt een kunstwerk te staan: de brug MoNUment van kunstenares Krijnie Beyen.

De officiĆ«le opening van het kunstwerk en de buurtboerderij door wethouder Barendregt was op 14 mei 2011 tijdens de ‘open tuin dag’ van de school.

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.