MENU

Nieuwe Erven

In het kort

  • Ontmoetingsplek
  • Natuur
  • Cultuur
  • Jong en oud
  • Buurt en stad

Middenin de Amersfoortse wijk Randenbroek Zuid ligt Stichting Nieuwe Erven: een natuur – en cultuurwerkplaats als centrale ontmoetingsplek. Nieuwe Erven opent elke dag haar deuren voor iedereen: van jong tot oud, voor buurt en stad.

Nieuwe Erven

Activiteiten
In de afgelopen jaren heeft Nieuwe Erven een schare bezoekers (vast en uniek) en vrijwilligers aan zich weten te binden. We bieden ruimte aan initiatieven van derden en stellen daarbij ruimte ter beschikking en waar nodig ook ondersteuning.

Een greep uit de activiteiten tot nu toe: kinderpersbureau, moestuinproject, kampvuursessies (aanstormend muzikaal talent krijgt een podium), kindervakantieactiviteiten (theaterspektakel in combinatie met decorbouw, kostumering en muziek), Recording Live en Gluren bij de Buren (cultuurprogramma), gezamenlijke klusdagen en de Bokketrap. Onlangs is Nieuwe Erven ook gestart met het Repair-cafe en New Poetry.

Buurt
Aansluitend zijn er initiatieven die zich richten op de buurt. Vanuit onze verbindende functie voor de buurt proberen we ideeën van buurtbewoners in gezamenlijkheid uit te voeren. Want ook voor buurtbewoners geldt dezelfde: heb je een goed idee en wil je er graag mee aan de slag? Bij Nieuwe Erven kan en mag het.

Vaste huurders
Nieuwe Erven heeft twee vaste huurders die hun eigen locatie op het terrein hebben: De Jonge Onderzoekers, een technische hobbyclub, en Bitlair, hackerspace Amersfoort. Ook is er een imkerij op het terrein met circa 10 kasten bijen.

Meer informatie
www.nieuweerven.nl

Andere projecten in de buurt

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.