MENU

Parkweelde 3 (Magelhaenstraat e.o.)

In het kort

  • Sloop verouderde flats
  • Magelhaen-, Vasco da Gama- en Leif Eriksonstraat
  • Bouw 400 nieuwe woningen
  • Eensgezinswoningen en appartementen
  • Sociale huur

De Alliantie is, samen met de gemeente, bezig om de toekomstplannen van de Kruiskamp te ontwikkelen. Op dit moment hebben we overeenstemming met de gemeente over de nieuwbouw van 400 woningen met bijbehorende parkeerplaatsen, waarvan er 328 in de sociale huur worden gebouwd (in ieder geval de 63 eengezinswoningen (met tuin) en 265 appartementen) en 72 huurappartementen in het middensegment huur.

Parkweelde 3 (Magelhaenstraat e.o.)

Ontwerp openbaar gebied
De gemeente Amersfoort en de Alliantie hebben gewerkt aan een Voorlopig Ontwerp van het nieuw in te richten openbaar gebied.

Presentatie plan
Op 14 juli 2021 was er een online bijeenkomst waarbij deze presentatie (pdf) is gegeven. Van deze informatiebijeenkomst is ook een verslag (pdf) gemaakt.

Planning
Het project is in verschillende fasen verdeeld:

Fase 1: sloop van 96 woningen aan de Vasco da Gamastraat.en bouw van 214 nieuwe woningen (147 sociale huurwoningen en 67 huurwoningen in het middensegment)
Fase 2: sloop van 104 woningen Magelhaenstraat en bouw van 140 nieuwe woningen
Fase 3: sloop van 40 woningen Magelhaenstraat oneven zijde en de Leif Eriksonstraat en bouw vna 46 nieuwe woningen.

De sloop van fase 1 is al klaar. Er is gestart met het woon- en bouwrijp maken van de grond. Voor bewoners uit de tweede fase is er een urgentieverklaring afgegeven. Zij kunnen met voorrang op zoek naar een nieuwe woning.

De start bouw van de eerste fase is gepland in mei 2022 en de oplevering half 2023.
De sloop voor de tweede fase is gepland in januari 2023 en de start bouw in juli 2023. De sloop en start bouw fase 3 is nog niet zeker.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de fasering, planning van dit project? Of wilt u contact opnemen met de Alliantie met uw vraag? Kijk dan op de pagina Kruiskamp – buurtvernieuwing van de Alliantie. Daar vindt u ook de nieuwsbrieven voor bewoners.

Contact

Gerty Janssen Bewonersbegeleider bij de Alliantie

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Kruiskamp per email.

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.