MENU

Parkweelde 3 (Magelhaenstraat e.o.)

In het kort

  • Sloop verouderde flats
  • Magelhaen-, Vasco da Gama- en Leif Eriksonstraat
  • Bouw 400 nieuwe woningen
  • Eensgezinswoningen en appartementen
  • Sociale huur

De Alliantie is, samen met de gemeente, bezig om de toekomstplannen van de Kruiskamp te ontwikkelen. Op dit moment hebben we overeenstemming met de gemeente over de nieuwbouw van 400 woningen met bijbehorende parkeerplaatsen, waarvan er 320 in de sociale huur worden gebouwd (in ieder geval de 63 eengezinswoningen (met tuin) en 265 appartementen) en 80 huurappartementen in het middensegment huur.

Parkweelde 3 (Magelhaenstraat e.o.)

Ontwerp openbaar gebied
De gemeente Amersfoort en de Alliantie hebben gewerkt aan een Voorlopig Ontwerp van het nieuw in te richten openbaar gebied.

Presentatie plan
Op 14 juli 2021 was er een online bijeenkomst waarbij deze presentatie (pdf) is gegeven. Van deze informatiebijeenkomst is ook een verslag (pdf) gemaakt.

Sloop

Fase 1: sloop van 96 woningen aan de Vasco da Gamastraat.en bouw van 214 nieuwe woningen (147 sociale huurwoningen en 67 huurwoningen in het middensegment)
Fase 2: sloop van 104 woningen Magelhaenstraat en bouw van 140 nieuwe woningen
Fase 3: sloop van 40 woningen Magelhaenstraat oneven zijde en de Leif Eriksonstraat en bouw van 46 nieuwe woningen.

De sloop van fase 1 is klaar. De start bouw van de eerste fase was in mei 2022 en de oplevering half 2023.
De sloop voor de tweede fase is gepland in februari 2023 en de start bouw in september 2023. De datum van de sloop en start bouw van fase 3 is nog niet bekend.

Planning bouw fase 1
De nieuwbouw van fase 1 bestaat uit 214 nieuwe woningen waarvan 147 sociale huurwoningen en 67 huurwoningen in het middensegment.

Planning bouw fase 2 en 3
De nieuwbouw van fase 2 en 3 bestaat uit 63 eengezinswoningen en 123 appartementen. De eengezinswoningen hebben een schuin dak en op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en badkamer. De appartementen bestaan uit twee- en driekamerappartementen verdeeld over 3 en 4 verdiepingen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de fasering, planning van dit project? Of wilt u contact opnemen met de Alliantie met uw vraag? Kijk dan op de pagina Kruiskamp – buurtvernieuwing van de Alliantie. Daar vindt u ook de nieuwsbrieven voor bewoners.

Contact

Gerty Janssen Bewonersbegeleider bij de Alliantie

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Kruiskamp per email.

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.