MENU

Parkweelde 3 (Magelhaenstraat e.o.)

In het kort

  • Sloop verouderde flats
  • Magelhaen-, Vasco da Gama- en Leif Eriksonstraat
  • Bouw 400 nieuwe woningen
  • Eensgezinswoningen en appartementen
  • Sociale huur

De Alliantie is, samen met de gemeente, bezig om de toekomstplannen van de Kruiskamp te ontwikkelen. Op dit moment hebben we overeenstemming met de gemeente over de nieuwbouw van 400 woningen met bijbehorende parkeerplaatsen, waarvan er 328 in de sociale huur worden gebouwd (in ieder geval de 63 eengezinswoningen (met tuin) en 265 appartementen) en 72 huurappartementen in het middensegment huur.

Parkweelde 3 (Magelhaenstraat e.o.)

Ontwerp openbaar gebied
De gemeente Amersfoort en de Alliantie hebben gewerkt aan een Voorlopig Ontwerp van het nieuw in te richten openbaar gebied.
U heeft de mogelijkheid om op dit ontwerp te reageren. Dat kan tot uiterlijk 28 juli 2021, door een e-mail te sturen naar: parkweelde@amersfoort.nl

De huurprijzen zijn afhankelijk van de gezinssituatie en het gezinsinkomen. Op dit moment kennen wij voor de sociale huurwoningen 2 huurprijzen voor bewoners met een inkomen onder de huurtoeslaggrens. Dat is voor één en tweepersoonshuishoudens € 607,46 (prijspeil 2019) en voor drie- en meerpersoonshuishoudens wordt dit € 651,03 (prijspeil 2019). Voor bewoners met een hoger inkomen is de huurprijs € 720,42 (prijspeil 2019). Dit is volgens het huidige toewijzingsbeleid (passend huisvesten). Het maximale inkomen waarop een huishouden nog in aanmerking kan komen voor huurtoeslag is verhoogd. Dat inkomen is afhankelijk van de grootte van het huishouden en de leeftijd van de mensen. De bedragen voor 2019 zijn:

Eenpersoons 22.700 euro
Meerpersoons 30.825 euro
Eenpersoons – ouderen 22.675 euro
Meerpersoons – ouderen 30.800 euro

De 72 huurappartementen in het middensegment krijgen een huurprijs tussen de € 720,00 en de € 950,00, afhankelijk of het twee- of driekamerwoningen zijn.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de fasering, planning van dit project? Of wilt u contact opnemen met de Alliantie met uw vraag? Kijk dan op de pagina Kruiskamp – buurtvernieuwing van de Alliantie. Daar vindt u ook de nieuwsbrieven voor bewoners.

Contact

Marga Baruch Bewonersbegeleider bij de Alliantie

Blijf op de hoogte

Ontvang iedere drie maanden de laatste berichten over dit project en de wijk Kruiskamp per email.

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen Gemeente Amersfoort, de Alliantie & Portaal.